Cricketidool trouwt miljardairsdochter

LONDEN, 21 JUNI. Meer dan 150 gasten onder wie de hertogin van Kent, aristocraten en internationale financiers, hebben gisteren in Londen de viering van het burgerlijk huwelijk van het Pakistaanse cricketidool Imran Khan (42) en de Britse Jemima Goldsmith (21) bijgewoond. De islamitische huwelijksvoltrekking had enkele weken geleden in Parijs plaatsgehad. De festiviteiten in Londen waren aangeboden door de vader van de bruid, miljardair en Europarlementariër Sir James Goldsmith. In Pakistan is in sommige kringen kritiek geuit op Khan omdat hij een rijke blonde Britse als vrouw heeft gekozen nadat hij juist had aangekondigd zich aan de armen en de islam te wijden en de Westerse glitterwereld vaarwel te zeggen. Misschien in antwoord op deze kritiek had de bruid (die tot de islam is overgegaan) gasten gevraagd niet met cadeaus te komen maar geld te geven voor een kankerkliniek in Lahore waarvoor Khan campagne voert. (Reuter)