Afghaans bewind neemt stad in

NEW DELHI, 21 JUNI. De Afghaanse regering van president Burhanuddin Rabbani heeft gisteren de stad Bamiyan, ruim 170 kilometer ten westen van Kabul, ingenomen. Vier soldaten en twintig leden van een shi'itische militie werden gedood. Volgens een journalist van het persbureau Reuter ter plaatse was de burgerbevolking van ruim 75.000 mensen voor de gevechten gevlucht. Veel schade aan de stad was er echter niet. Bamiyan, dat in een bergachtig gebied ligt waar veel shi'ieten wonen, was de afgelopen maand in handen van een door Iran gesteunde groep, Hizb-i-Wahdat. Die groep was dit voorjaar door aanvallen van zowel de sunnitische Talibaan als de regeringstroepen uit de hoofdstad Kabul verdreven. Hoewel Bamiyan niet van groot strategisch belang is, past de inname van de plaats in een recente reeks militaire successen van de regering.