Ronde van Catalonië

In de Ronde van Catalonië stond de koninginnerit op het programma. De bergetappe van Cerdana naar Boi Taull telde vier beklimmingen van de eerste categorie. Bovendien was de aankomst bergop. Claudio Chiappucci reed lange tijd op kop, maar de kleine Italiaan moest in de slotklim de Spanjaarden Jimenez en Casas voor zich dulden.

De Franse klassementsleider Laurent Jalabert eindigde op veertig seconden van ritwinnaar Jimenez. De kopman van ONCE liet andermaal zien ook in het hooggebergte uit de voeten te kunnen. De ooit als sprinter getypeerde Jalabert kwam in gezelschap van erkende klimmers als Montoya en Zaina over de streep. Bij hen was ook de Deen Hamburger, die ploegleider Priem aangenaam verraste. De Scandinaviër uit de TVM-formatie staat achter Jalabert op de tweede plaats in het klassement, met een achterstand van twintig seconden.