Overname Flandria door OPG nabij

ROTTERDAM, 20 JUNI. De coöperatieve medicijngroothandel OPG neemt vrijwel zeker de Vlaamse apothekersorganisatie Flandria over. Met een ruime meerderheid, die 83,5 procent van de aandelen vertegenwoordigt, hebben de leden-apothekers van Flandria zich gisteren akkoord verklaard met een wijziging van de statuten die erin voorziet dat de coöperatie vennootschap Flandria een naamloze vennootschap wordt.

De statutenwijziging was een eerste voorwaarde die OPG aan de overname heeft gesteld. Een tweede is dat de Nederlandse groothandel in elk geval tachtig procent van de aandelen moet kunnen bemachtigen. Nu er een akkoord is over de statutenwijziging, gaat morgen de biedingstermijn in. Tot en met 5 juli kunnen aandeelhouders hun stukken Flandria aanbieden. Op 14 juli wordt bekend of OPG inderdaad de nieuwe eigenaar van Flandria is. Buiten OPG hebben zich tot op heden geen andere belangstellenden voor overname gemeld.

Het bod van OPG op Flandria heeft een waarde van 35 à 45 miljoen gulden. Ook de Westvlaamse concurrent Inter Nos heeft een bod gedaan. Het bestuur van Flandria ziet echter meer perspectief in OPG omdat de Flandria-apothekers daarbij lid worden van de groothandel. Overname van Flandria door Inter Nos maakt van de betroken apothekers slechts afnemers.