Louise Groenman

Louise Groenman verlaat na 14 jaar de politiek. Blijkens het hoofdredactioneel commentaar van 15 juni, vindt NRC Handelsblad dat minachting voor de kiezer. Ik denk dat de kiezer niet raar opkijkt als iemand na zo'n lange en vruchtbare parlementaire periode eens iets anders gaat doen. De kiezers van D66 zullen blij zijn dat Louise nog meer dan een jaar is gebleven om de 17 nieuwe leden van de D66-fractie wegwijs te maken.

In dit soort bijzondere omstandigheden, geeft het geen pas om zulke grote woorden als minachtig te gebruiken. Er zijn bovendien wel meer politici zoals Brinkman, De Korte en Buurmeyer, die nog eerder dan Louise Groenman zijn vertrokken. Maar die konden blijkbaar aan het zure commentaar van NRC Handelsblad ontsnappen door de politiek te verruilen voor een goed betaalde baan. Zo niet Louise, die blijk geeft van een besef dat er nog meer is in het leven dan politiek. Zo'n houding verdient respect.

    • Gerrit Jan Wolffensperger
    • Fractievoorzitter D66