Erik Dekker opnieuw winnaar zwak bezette Zweedse wielerronde

ROTTERDAM, 20 JUNI. Wielrenner Erik Dekker heeft gisteren de Ronde van Zweden op zijn naam geschreven. De coureur van de Novell-ploeg prolongeerde de titel die internationaal weinig aanzien heeft en soms als een veredeld Nederlands kampioenschap wordt afgeschilderd. Ook de slotetappe had een oranje tintje. Jeroen Blijlevens (TVM) versloeg in de massasprint zowel de Belg Jo Planckaert als de Duitser Sven Teutenberg.

Dekker drukte vanaf de eerste dag een stempel op de Zweedse ronde. Hij won de proloog en de tijdrit. In de derde etappe eindigde hij als tweede. Daarmee legde de Drent de basis voor de eindzege. Zijn teamgenoot Leon van Bon eindigde op de derde plaats. Ploegleider Jan Raas kan tevreden zijn over de behaalde prestaties, maar heel veel waarde zal hij er niet aan hechten. De internationale wielertop ontbrak in Zweden.