Darlin verwerft nieuw 5 pct belang

Participatiemaatschappij Darlin uit Bilthoven heeft een belang van 5 procent verworven in papierfabrikant Crown Van Gelder. Darlin bezit al 5 procents belangen in de beursgenoteerde ondernemingen Van Dorp Groep, Samas-Groep, Sligro Beheer, Flexovit International en Heijmans.

Crown Van Gelder Papierfabrieken produceert en verkoopt hoogwaardig industriële papierspecialiteiten, zoals optisch leesbare papieren, basispapieren voor zelfkopiërend en thermisch papier en kettingformulieren voor laser- en inkjetprinters. Crown Van Gelder rapporteerde over 1994 een winststijging van 80 procent naar 12,8 miljoen gulden en zei voor 1995 een verdere verbetering van het resultaat te verwachten.

Darlin mikt wat zijn aandeelhouders betreft vooral op particulieren (minimale inleg 150.000 gulden) en kleinere institutionele beleggers die niet zelf van de fiscale deelnemingsvrijheid kunnen profiteren. Aandelen Darlin zijn niet genoteerd aan de Amsterdamse effectenbeurs. De Crediet- en Effectenbank te Utrecht onderhoudt op 'best effort' basis een markt in de stukken. De intrinsieke waarde van het aandeel Darlin is vorig jaar met 18 procent en in de eerste vijf maanden van 1995 met ruim 10 procent gestegen.