Christenen bedreigd

KANO, 20 JUNI. Een moslim-extremistische organisatie in de Nigeriaanse stad Kano heeft christenen met een heilige oorlog gedreigd als zij niet onmiddellijk wegtrekken uit de stad. “Hierbij wordt u meegedeeld dat u voor uw eigen veiligheid en ter bescherming van uw leven Kano onmiddellijk moet verlaten, anders komt uw leven in gevaar”, aldus pamfletten die in de stad zijn opgedoken. Een aantal christenen zou gehoor hebben gegeven aan de oproep. Leiders van de christelijke gemeenschap hebben inmiddels een beroep gedaan op de 'sterke man' van Nigeria, Sani Abacha, een moslim die zelf uit de stad afkomstig is, om tussenbeide te komen. In Kano bestaan er al langere tijd grote spanningen tussen christenen en moslims. Vier jaar geleden vonden bij rellen tussen de twee groepen ten minste honderd mensen de dood. Vorig jaar december onthoofden radicale moslims een christen omdat zijn vrouw de Koran zou hebben gebruikt als toiletpapier. (AP).