Politie doet inval in disco Terneuzen

TERNEUZEN, 19 JUNI. De politie heeft vrijdagnacht een inval gedaan in een discotheek in Terneuzen. Volgens de politie is deze discotheek het centrum van de handel in drugs in de binnenstad. Bij de inval waren ongeveer honderd politiemensen, honden en een helikopter betrokken. Er werden twintig personen aangehouden. Drie daarvan bleken verboden wapens of drugs in hun bezit te hebben, of te worden gezocht door de politie. Elf bleken illegaal in Nederland te verblijven.

De binnenstad van Terneuzen ondervindt de laatste jaren veel overlast die wordt veroorzaakt door 'drugstoeristen'. Het gaat daarbij voornamelijk om illegalen uit Noord-Frankrijk en België. Bewoners waren enkele weken geleden de overlast zat en belaagden de woningen van de burgemeester en een wethouder. Ze vonden dat de gemeente te weinig voor hen deed.

Volgens burgemeester R.C.E. Barbé is dit politie-optreden geen reactie op de noodkreet van de binnenstadbewoners. Volgens hem is de inval al maanden geleden gepland. De gemeente Terneuzen wil de discotheek sluiten, en vaker grootschalig optreden tegen overlast.