Oerolfestival op Terschelling trekt 30.000 bezoekers

TERSCHELLING, 19 JUNI. Het Oerolfestival op Terschelling, dat zondag na ruim een week werd afgesloten, heeft ruim 30.000 mensen getrokken. Door het slechte weer werden veel openluchtvoorstellingen uitgesteld of op een andere plaats gehouden. Ongeveer tien van de in totaal 125 voorstellingen zijn niet doorgegaan. De organisatie heeft al aangekondigd volgend jaar meer optredens naar binnen te verplaatsen.

De verkoop van de zogenaamde 'permis de passage', paspoorten die toegang verleenden tot de voorstellingen, viel enigszins tegen. Er zijn er 6500 verkocht terwijl gerekend was op de verkoop van 10.000 exemplaren. Zakelijk leider Douwe Veenstra hoopt dat de organisatie quitte zal spelen, maar sluit een verlies niet uit. De financiering was twee jaar geleden de reden voor artistiek leider Joop Mulder om te stoppen met Oerol. Veenstra verwacht echter nog geen financiële problemen. (ANP)