Nederlands vrouwenhockeyteam wint van Tsjechie met 8-0

Het Nederlandse vrouwenhockeyteam heeft in het derde duel bij het EK in Amstelveen het doelsaldo opgevoerd naar negentien doelpunten voor en nul tegen. Tegen Tsjechië werd het record van de wedstrijd tegen Zweden (10-0) niet gebroken. Nu werd het 8-0. Voor Nederland, dat zonder de lichtgeblesseerde aanvoerster De Ruiter speelde, scoorden Kuipers (2x), Van den Boogaard (2x), Van der Wielen (2x), Vossen en Donners. Het Wagenerstadion was vol omdat 3.500 jeugdspelers gratis toegang hadden gekregen.

Ook olympisch kampioen Spanje is nog ongeslagen in groep B en zal met Oranje moeten gaan uitmaken wie de nummers één en twee worden. Spanje, dat evenals Nederland slechts met 1-0 van Schotland won, heeft een minder goed doelsaldo: acht voor en nul tegen. In de andere poule won titelhouder Engeland het topduel tegen Duitsland met 1-0.

Het Nederlandse mannenteam won in Amstelveen met 5-0 een oefenwedstrijd tegen Ierland. Jazet benutte drie strafcorners. Dat was voor bondscoach Roelant Oltmans aanleiding om een andere specialist, Bredanaar Lomans, na twee oefenwedstrijden alweer te bedanken voor zijn inspanningen.