'Charles en Di gaan niet scheiden, Di toch koningin'

LONDEN, 19 JUNI. Volgens het Britse dagblad Sunday Express zijn prins Charles en prinses Diana met elkaar overeengekomen dat zij niet zullen scheiden en hoopt koningin Elizabeth nog steeds op verzoening.

Het dagblad, dat zich beroept op “insiders”, schrijft dat koningin Elizabeth en haar moeder zich in 1992 tegen de aankondiging van de scheiding tussen Charles en Diana hebben verzet. Volgens het dagblad zijn Charles en Diana privé overeengekomen niet te scheiden omwille van hun twee kinderen. De onderlinge overeenkomst zou de mogelijkheid voor Diana tot koningin te worden gekroond, als Charles zijn moeder opvolgt als koning, open houden.

In Britse kranten wordt prinses Diana de laatste tijd regelmatig vergeleken met koningin Alexandra, de vrouw van de Britse koning Albert Edward VII (1841-1910), die de minnaressen van haar man gedoogde en haar koninklijke verplichtingen vervulde terwijl ze niet bij hem woonde.

De aartsbisschop van York, John Habgood, heeft gisteren voor de Britse televisie gezegd dat een officiële scheiding geen belemmering hoeft te zijn voor prins Charles om koning te worden. “Een scheiding is een tragedie, maar tragedies kunnen iedereen overkomen”, aldus de bisschop. Hij zei dat een huwelijk tussen Charles en diens goede vriendin, Camilla Parker Bowles, die bezig is van haar man te scheiden, wel een probleem zou zijn. (Reuter, AP)