Bergkamp gaat vrijwel zeker naar Arsenal

ROTTERDAM, 19 JUNI. Dennis Bergkamp voetbalt komend seizoen vrijwel zeker voor het Engelse Arsenal. Een bestuurslid van zijn huidige club Internazionale heeft bevestigd dat de onderhandelingen tussen beide clubs in volle gang zijn. Voorzitter Moratti van Inter heeft in een televisieinterview verteld dat Bergkamp in elk geval zal vertrekken bij Inter. Arsenal zou 18,5 miljoen gulden willen betalen voor de Nederlandse international, die in de Serie A twee seizoenen teleurstellend heeft gepresteerd. Mocht de oud-Ajacied naar Arsenal gaan, dan heeft hij gezelschap van zijn landgenoot Glenn Helder.

Inters stadgenoot AC Milan heeft de Portugees Paulo Futre overgenomen van het naar de serie B gedegradeerde Reggiana. De 29-jarige aanvaller tekende een tweejarig contract bij de club van Berlusconi. De dribbelaar Futre kwam afgelopen seizoen wegens een beenbreuk nauwelijks in actie. Hij speelde voorheen met meer succes bij Porto en Atletico Madrid.

Stan Collymore is sinds zaterdag de duurste voetballer van Engeland. Volgens Britse kranten heeft Liverpool de aanvaller voor ruim 21 miljoen gulden overgenomen van Nottingham Forest. De recordtransfer stond op naam van Andy Cole. Hij verhuisde voor ruim 17 miljoen van Newcastle naar Manchester United.