Barcelona speelt UEFA-Cupvoetbal

BILBAO, 19 JUNI. Barcelona heeft zich op de laatste competitiedag in Spanje verzekerd van Europees voetbal. De club van Johan Cruijff won met 2-0 bij Bilbao, dat ook nog kans maakte op een plaats in het Uefa-Cuptoernooi. Beguiristain en Jordi waren de doelpuntenmakers. Barcelona had aan een gelijkspel genoeg, maar speelde zoveel beter dan Bilbao dat een zege niet kon uitblijven.

Landskampioen Real Madrid verloor in eigen stadion met 2-0 van Betis Sevilla, dat daardoor voor Barcelona op de derde plaats eindigde en zich als pas gepromoveerde club meteen in de kijker speelde. Espanol verzuimde zich te plaatsen vor Europees voetbal en deelde de punten met Sociedad (0-0). Als nummer twee Deportivo volgende week tegen Valencia de Spaanse beker wint, komt Espanol alsnog in aanmerking voor het Uefa Cup-toernooi.