Zelfmoord

Verontwaardigd ben ik over het artikel: 'Justitie doet onderzoek naar handleiding voor plegen van zelfmoord' (NRC Handelsblad, 13 juni). Er is een vraag aan de ministers van justitie en volksgezondheid gesteld over de brochure 'Handleiding voor zelfdoding' te verbieden, maar de argeloze lezer krijgt ondertussen wel ongevraagd een hele methode van zelfdoding voorgeschoteld!

Kijk, als je nu zelf zo'n brochure aanvraagt dan maak je bewust een keuze om daarover informatie te krijgen en weet je wat je verwachten kunt. Het is schokkend dit zo maar in de krant te lezen en onverantwoord naar onze jongeren toe. Juist deze kwetsbare groep, die vaak nog niet goed in staat is met teleurstellingen, dieptepunten en depressies om te gaan. Je zou in een zwak moment toch grijpen naar deze methode die als 'n soort alledaags eetrecept in de krant stond.