Winst bouwgroep Vos daalt verder

De Vos Groep in Oldenzaal (offshore, aannemerij en milieu) heeft de netto winst vorig jaar met 380.000 gulden zien dalen tot 1,75 miljoen. In 1992 bedroeg de winst nog 7,5 miljoen. Het familiebedrijf wijt de voortzettende neergang aan reorganisaties bij de constructiegroep in de IJmond en het hogere kostenniveau.

Vos zit samen met de Rotterdamse havenbaron Willem Cordia via Seafox in de exploitatie van accommodatieplatforms voor de olie- en gasindustrie. Op deze offshore-activiteit werd in 1993 11 miljoen gulden verloren.

De netto omzet liep vorig jaar terug van 90,6 miljoen tot 81,8 miljoen gulden. Als gevolg van onderbezetting liep het bedrijfsresultaat terug van 3,5 miljoen tot 1,75 miljoen. Voor het lopende jaar rekent het concern op een hogere bezettingsgraad, ook op de accommodatieplatforms op zee. De investeringen zullen lager liggen dan de 11,7 miljoen gulden die daar vorig jaar voor werd uitgetrokken. De Vos Groep rekent ondanks onzekere vooruitzichten op winst.