Tour de France met extra ploeg

ROTTERDAM, 17 JUNI. Het Duitse Telekom en het Italiaanse ZG Mobili mogen alsnog deelnemen aan de Ronde van Frankrijk. Voorwaarde is wel dat ze in de Tour met een gezamenlijke ploeg uitkomen. Het aantal equipes in de belangrijkste wielerronde is daarmee uitgebreid van 20 tot 21. Walter Godefroot, ploegleider van Telekom, was donderdag in Parijs voor overleg met de directie van de Tour. De Duitsers mogen zes renners afvaardigen in de combi-ploeg. De Italianen drie.

Voor Laurent Jalabert verloopt de voorbereiding op de Ronde van Frankrijk naar wens. Na een imponerend voorjaar won hij gisteren de eerste etappe van de Ronde van Catalonië. Hij nam hij de leiderstrui over van Fondriest. In de Ronde van Zwitserland won Erik Zabel de vierde etappe. Zülle behield de leiding in het klassement.