Nederlandse tennissers uitgeschakeld in Rosmalen

ROSMALEN, 17 JUNI. De laatste vier Nederlandse deelnemers zijn gisteren uitgeschakeld op het tennistoernooi in Rosmalen. Jacco Eltingh en Jan Siemerink verloren in de tweede ronde, Richard Krajicek en Paul Haarhuis in de kwartfinale. Voor de halve finales plaatsten zich Jarryd, Steven, Kucera en Holm, allen spelers van buiten de top-veertig.

Richard Krajicek was gisteren in Rosmalen de laatste Nederlander die zich gewonnen gaf. Hij won in het begin van de middag zijn inhaalpartij voor de tweede ronde nog gemakkelijk van de Amerikaan Alex O'Brien met 6-3 en 6-3. Omdat de regen het programma de afgelopen week in de war had gestuurd, moest Krajicek later op de dag de kwartfinale spelen. Hij verloor daarin met 6-4 en 6-2 van de Zweed Anders Jarryd, tien jaar geleden halve finalist op Wimbledon. De Zweed, met zijn 33 jaar de oudste speler van het toernooi en momenteel nummer 93 op de wereldranglijst, had in de tweede ronde op een soppige bijbaan aanzienlijk meer moeite gehad met Siemerink: 6-4, 6-7 en 7-6.

“Ik kan alleen mezelf verwijten maken”, zei Krajicek na zijn nederlaag. “Hij heeft vaak genoeg bewezen op gras tot veel in staat te zijn. Alles draaide weer eens om de service. Normaal is die van mij sterk en die van hem vrij zwak. Nu was het andersom. Zijn returns en volleys waren ook beter waarmee de nederlaag is verklaard.”

Eltingh, die last had van een lichte armblessure, verloor zijn partij voor de tweede ronde van de Italiaan Diego Nargiso: 6-7 en 4-6. Paul Haarhuis, die zich woensdag al voor de kwartfinale had geplaatst, verloor van de Slowaak Karol Kucera: 3-6 en 2-6. In het toernooi van Queens in Londen bereikten Pete Sampras, Boris Becker, Marc Goellner en Guy Forget de laatste vier. Forget versloeg Goran Ivanisevic in twee sets.