Hulpploeg redt Grieks jongetje uit puin Egion

EGION, 17 JUNI. Reddingswerkers in de Griekse stad Egion, die donderdag door een aardbeving werd getroffen, hebben gisteravond een achtjarige jongen uit de puinhopen van een ingestort appartementencomplex gered. De jongen had op het moment van zijn redding, die door de Griekse televisie live werd uitgezonden, 44 uur onder het puin doorgebracht. De zoektocht naar de jongen begon gisterochtend toen een Zwitserse reddingsploeg stemmen hoorde van onder het puin van het geheel vernietigde gebouw. Tot nog toe hebben reddingswerkers alleen de achtjarige jongen kunnen bevrijden. De aardbeving in Egion, die een kracht van 6,1 had op de schaal van Richter, heeft ten minste 22 mensenlevens geëist. Onder de doden bevinden zich vijf toeristen uit Frankrijk en één uit Italië. (AP)