Demonstratie Gabon tegen polygamie

LIBREVILLE, 17 JUNI. Ten minste 2.500 vrouwen uit de Afrikaanse staat Gabon hebben gisteren in de hoofdstad Libreville geprotesteerd tegen een wetsvoorstel dat de regelgeving met betrekking tot polygamie wil veranderen. Onder de huidige Gabonese wetgeving bepalen de twee echtelieden gezamenlijk aan het begin van hun huwelijk of de man meerdere vrouwen mag nemen. In het voorstel tot wijziging van de wet wordt de stem van de vrouw in die beslissing tot nul gereduceerd. De betogers, onder wie een aantal rooms-katholieke nonnen, blokkeerden enige uren het verkeer op een van de grote boulevards van Libreville en scandeerden leuzen als 'Eén vrouw voor je hele leven'. De president van Gabon, Omar Bongo, verscheen korte tijd op het balkon van zijn presidentiële paleis om steun te betuigen aan de betoging. (Reuter)