Scepsis over strijd in Irak

BAGDAD, 16 JUNI. Diplomaten in Bagdad hebben gisteren sceptisch gereageerd op de berichten over zware gevechten tussen legereenheden in Abu Ghraib, vlakbij de Iraakse hoofdstad. “Ik denk niet dat dat mogelijk is”, aldus een Westerse diplomaat. “Er doen over deze plaats een heleboel geruchten de ronde en die zijn merendeels erg overdreven.” Een diplomaat zei woensdag, toen de strijd tussen regeringstrouwe troepen en muiters met tanks en helikopters zou zijn uitgevochten, zelf in het gebied van Abu Ghraib te zijn geweest, maar niets bijzonders te hebben opgemerkt. Het Britse persbureau Reuter kreeg gisteren toestemming om zonder officiële begeleider - een zeldzaamheid in Irak - een bezoek aan Abu Ghraib te brengen, maar ook hij zag er niets bijzonders. Slechts een wachtpost bewaakte het daar gestationeerde tankbataljon. Aan de zendinstallaties van radio en tv die zouden zijn aangevallen, was niets te zien. (Reuter)