Integro koopt Bank Insinger

AMSTERDAM, 16 JUNI. De private bank Bank Insinger de Beaufort wordt overgenomen door Integro, een financiële instelling die is gerelateerd aan de Zuidafrikaanse bank Investec.

Integro (wereldwijd 180 werknemers) betaalt een niet nader bekendgemaakt bedrag aan het tiental particuliere aandeelhouders van Bank Insinger de Beaufort. Daaronder zijn veel nazaten van de families Insinger en De Beaufort, die deze bank in de 18e eeuw oprichtten.

Integro, nu nog in Amsterdam een zogeheten niet-effectenkredietinstelling met 55 werknemers, krijgt met Bank Insinger de Beaufort de beschikking over een bankvergunning. De gezamenlijke activiteiten worden voortgezet onder de naam Bank Insinger de Beaufort. Volgens een (pro forma) geconsolideerde balans heeft de nieuwe combinatie een balanstotaal van 158 miljoen gulden, een beheerd vermogen van 1,6 miljard en een groepsvermogen van 14 miljoen gulden. Het totaal aan werknemers in Amsterdam komt op circa 75.

De activiteiten van Bank Insinger de Beaufort (20 werknemers) bestaan onder meer uit beleggingsadvies en vermogensbeheer. Het voordeel van de overname is voor de Amsterdamse private bank vooral gelegen in een vergroting van de financiële slagkracht en de aansluiting op de research- en distributiekanalen van Integro. Deze laatste heeft een joint venture met een dochter van de Credit Suisse Group.

Na overname van Bank Insinger de Beaufort heeft Integro wereldwijd 200 werknemers die circa 45 miljoen gulden aan inkomsten generen. Integro is naast Amsterdam gevestigd in Londen, Genève, Johannesburg, Hong Kong en de Britse Maagdeneilanden.

Het management over de nieuwe combinatie in Amsterdam zal worden gevoerd door jhr. R. de Beaufort, tevens lid van het beursbestuur, L. den Ouden en K. Swierenga van Bank Insinger de Beaufort en F. Kee, P. Sieradzki van Integro. Van de aandelen van Integro is 66 procent in handen van het management en het personeel, 24 van particulieren en 10 procent van Investec, een van de grootste Zuidafrikaanse banken.