FRUITSALADES

Twee suggesties voor gebruik van fruit bij de lunch of als toetje.

Aardbeien met peren, voor 2 personen:

1 bakje aardbeien

2 eetlepels aardbeienlikeur of -siroop

(1 eetlepel poedersuiker)

1 grote of 2 handperen

2 toefjes munt

Maak de aardbeien schoon en pureer de helft ervan. Roer de likeur of siroop en desgewenst poedersuiker door de puree. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in schijfjes. Schik de schijfjes peer en de aardbeien op twee bordjes en verdeel de saus over het fruit. Garneren met de munt.

Meloen, kersen en sinaasappel, voor 4 personen:

1 Galia-meloen

400 gram kersen

1 grote sinaasappel

Schil de meloen, snijd hem in acht parten en verwijder de pitten. Was de kersen, laat ze uitlekken en leg ze op een schaal. Schil de sinaasappel en pel de partjes los. Schik de schijven meloen en de parten sinaasappel om de kersen heen.

    • Annelène van Eijndhoven