Tweede mobiele telefoonnet gaat Libertel heten

Libertel is met ingang van vandaag de naam waaronder MT2 Mobiele Communicatie de Nederlandse markt opgaat. MT2 - nu herdoopt in Libertel - kreeg in maart van dit jaar vergunning om het tweede mobiele (GSM) telefoonnet in ons land aan te leggen en te exploiteren. PTT Telecom is nu nog de enige aanbieder. Libertel wordt in het vierde kwartaal operationeel.

Libertel staat volgens het bedrijf voor 'vrijheid', in de zin van bewegingsvrijheid (mobiel bellen) en keuzevrijheid (in concurrentie met PTT Telecom). Het bedrijf is een gezamenlijke onderneming van de ING Groep, Vodafone, LIOF-Limburg Telecombinatie, Vendex International, Internatio-Müller en Macintosch. De onderneming vestigt zich in Heerlen en Maastricht en biedt eind volgend jaar werk aan 500 mensen.