Schaatsers krijgen vijf kernploegen

AMERSFOORT, 15 JUNI. Het bondsbestuur van de schaatsbond (KNSB) heeft ingestemd met de vorming van vijf kernploegen. De schaatsers, die vorig jaar al hadden aangedrongen op meer formaties, krijgen komend seizoen daarmee eindelijk hun zin.

Het sectiebestuur ad interim voor het langebaan-schaatsen maakte gisteren de samenstelling van de selecties bekend. Rintje Ritsma, Falko Zandstra, Bart Veldkamp, Martin Hersman, Ids Postma en Jeroen Straathof vormen de ploeg allround/lange afstand. De allround/lange-afstandploeg bij de vrouwen bestaat uit Annamarie Thomas, Tonny de Jong, Carla Zijlstra, Barbara de Loor, Marianne Timmer en Sandra 't Hart.

In de mannenploeg voor de sprint en de middenafstand zijn Gerard van Velde, Jakko Jan Leeuwangh, Jan Bos, Arjan Schreuder, Erben Wennemars en Niels Greidanus opgenomen. De vrouwenploeg bestaat uit Sandra Zwolle, Christine Aaftink, Leontine van Meggelen, Andrea Nuijt, Judith Straathof en Linda van Oosten. Jong Oranje maakt de vijf kernploegen compleet.