Kunstdiefstal in Rusland

ST.PETERSBURG, 15 JUNI. Een achttiende-eeuwse kandelaar uit het bezit van het Bobrinskipaleis is gestolen uit een restauratie-atelier in St. Petersburg. De dieven drongen het restauratieatelier binnen en bonden de opzichter vast. Dat meldt het Russische ministerie van Binnenlandse zaken. De kandelaar had een waarde van 1,5 biljoen roebel (ongeveer 450.000 gulden)

De diefstal is de laatse in een reeks van kunstroven die de Russische musea en particuliere kunstverzamelaars teisteren. Afgelopen dinsdag maakte de Russische politie de diefstal van tien antieke vazen uit het Mon Plaisirmuseum, het voormalige zomerpaleis van de Russische tsarenfamilie in in St. Petersburg bekend. Vier van de vazen werden teruggevonden in de in de omgeving van het museum gelegen golf van Finland. Dezelfde dag werden drie personen gearresteerd die verdacht worden van de diefstal van 7.000 historische documenten uit Russisch Nationaal Archief in St. Petersburg. Afgelopen maand rolden agenten van de Federale Veiligheidsdienst een bende van kunstdieven op, waaronder zich werknemers van het Russisch Museum in Moskou bevonden.