Foto

Foto: MAGDEBURG - Bundesbank bestuursvoorzitter Hans Tietmeyer verwelkomt de minister van financiën Theo Waigel voor de aanvang van de gisteren te Maagdenburg in de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt gehouden bijeenkomst van de Bundesbankrat. In die vergadering werd besloten de officiële rentetarieven van de Bundesbank onveranderd te laten. Na afloop van de vergadering stond Waigel de pers te woord en verklaarde dat naar zijn inzicht de Amerikaanse dollar ondanks gecoördineerde interventies door centrale banken nog steeds ondergewaardeerd is. Ook zei hij dat de dagen van overheidsingrijpen op de valutamarkten om koersen te beïnvloeden voorbij lijken te zijn. Op 31 mei intervenieerden 12 centrale banken met massieve dollaraankopen. Het effect daarvan hield slechts een dag stand, de met bijna zes cent opgekrikte dollarkoers daalde de dag erna tot vrijwel het oorspronkelijke niveau. (Foto Reuters)