Beatles-film

LONDEN, 15 JUNI. De Beatles zullen hun levensverhaal vertellen en twee 'nieuwe' liedjes zingen op een documentaire die in augustus over de hele wereld zal worden uitgezonden. Dat meldde de Britse Independent Television (ITV) gisteren. Voor de uitzending hebben Paul McCartney, George Harrison en d Ringo Starr nieuwe opnames gemaakt van Free as a bird en Real love, nummers die Lennon schreef en opnam toen de band nog bij elkaar was. De documentaire toont verder nieuwe interviews, archiefmateriaal van Lennon, niet eerder uitgezonden filmmateriaal van de Beatles voor zij als popgroep doorbraken en Yoko Ono's versie van het uiteenvallen van de popgroep. ITV zou volgens de Britse dagbladen zes miljoen pond (ruim 7,5 miljoen gulden) voor de Britse televisierechtenhebben betaald. Apple Productions, dat in bezit is van de drie nog levende Beatles en John Lennons nalatenschap dat beheerd wordt door zijn weduwe Yoko Ono, hebben de zes uur durende show aan ABC in de Verenigde Staten verkocht. (Reuter)