Voorkeur; Muziek

KOOR NIEUWE MUZIEK

Terwijl de mannelijke leden van het Koor Nieuwe Muziek meezingen in de Holland Festival-uitvoering van Berliner Requiem/In zehn Minuten, brengen de vrouwelijke leden olv Huub Kerstens een programma voor vrouwenkoor: werk van Pousseur, Ligeti, Schnittke, Strawinsky, Van Baaren, Bruynel en Kerstens. 17 juni 20u30; 18 juni 15u Posthoornkerk Haarlemmerstraat Amsterdam.

SPECTRUM FESTIVAL

Na Rotterdam (Dunya) en Tilburg (Mundial) is het nu de beurt aan Schiedam om eens flink multi-cultureel uit te pakken. Wat de muziek betreft gaat het o.a. om de Oezbeekse zangeres Yuldus Usmanova, collega Stella Chiweshe uit Zimbabwe met haar Earth Quake Band, de Afrikaans-Nederlandse slagwerkgroep Anumadutchi o.l.v. Ali N'Diaye Rose. 18 juni Beatrixpark Schiedam 11-19u. Inl 010-4710299.

MIKE STERN

Gitarist Mike Stern (o.a. ex Miles Davis) kan loeiende rock spelen maar gaat ook een lyrische jazzstandard niet uit de weg. Zij maatjes zijn o.a. saxofonist Bob Malach en drummer Dave Weckl. 19 juni Melkweg Amsterdam, 20 juni Lantaarn Hellendoorn.

PAGE & PLANT

Doorleefde hardrockers doen hun Led Zeppelin-verleden nog eens voorzichtig over. 15 juni Ahoy, Rotterdam, 16 juni Vorst Nationaal, Brussel.

HALFWAY

Hèt popfestival voor oudere jongeren, met beschaafde popmuziek van The Jayhawks, Sheryl Crow, Tony Joe White, Galliano, Paul Weller en festivalveteraan bij uitstek Joe Cocker. 17 juni Recreatiepark Spaarnwoude, Halfweg.

RY COODER & DAVID LINDLEY

Twee slidegitaristen slaan de armen in elkaar en laten de flessehalzen over de snaren razen. 19 en 20 juni Vredenburg, Utrecht.

SUPERGRASS

De leukste nieuwe rockband van Engeland, met bakkebaarden tot op de schouders. 20 juni Melkweg, Amsterdam.

ROD STEWART

'Rod the Mod' maakt al jaren geen spannende platen meer, maar op grond van oude glorie en de recente unplugged-cd neemt hij (waar of niet waar?) glorieus afscheid van het concertpodium. 20 juni Ahoy, Rotterdam, 21 juni Expo, Gent.