Stakingsgolf in luchtvaart

ROME, 14 JUNI. Door een onverwachte staking van de de piloten van de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia zijn vanmorgen enkele internationale vluchten vanaf Rome geannuleerd. Alitalia heeft vluchten afgelast op Moskou, Parijs, Lissabon, Madrid, Istanbul en Milaan. In de komende dagen worden meer stakingen verwacht. De stakingen richten zich tegen de afslankingsplannen van Alitalia. De Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS ging vandaag plat. De directie besloot hiertoe als reactie op de aangekondigde, derde 24-uursstaking van de piloten. Ruim 800 vluchten met 55.000 passagiers gaan daardoor niet door. De vliegers eisen 6 procent meer loon terwijl de werkgever 3 procent biedt. Bij Indian Airlines, de grootste binnenlandse luchtvaartmaatschappij in India, voeren gezagvoerders sinds een week actie. Zij nemen het niet dat de laagstbetaalden onder hen minder verdienen dan de hoofdstewardessen.