Michael Jackson verweert zich in nieuwe songteksten

Hier een beeld uit de videoclip waarin de Amerikaanse popster Michael Jackson zijn nieuwe nummer Scream zingt, en die vanavond in de VS officieel in première gaat. Jackson zingt in de clip (foto) voor het eerst samen met zijn zus, Janet Jackson. De première van de video, al voorvertoond op het muziekstation MTV, wordt op ABC-tv omlijst met het eerste tv-interview dat Jackson samen geeft met zijn vrouw Lisa Marie Presley, Elvis' dochter, met wie hij vorig jaar trouwde. Een woordvoerder van Presley heeft krantenberichten ontkend dat Lisa Marie in verwachting zou zijn. Het nummer op de video Scream en ook andere nieuwe nummers zoals Tabloid Junkie op de Jackson cd History, die 20 juni uitgebracht wordt, richt zich tegen de aantijgingen en geruchten die over Jackson in omloop zijn gebracht, nadat hij vorig jaar beschuldigd werd van het plegen van ontucht met een jongetje. Jackson trof een financiële regeling met het vermeende slachtoffer, en tot een officiële aanklacht is het nooit gekomen. Jackson keert zich tegen de roddelpers op zijn nieuwe plaat: “Just because you read it in a magazine, or see it on a tv screen, don't make it factual”. (Foto AP)