Merckx wil niet naar WK wielrennen

BRUSSEL, 14 JUNI. De bondscoach van de Belgische nationale wielerploeg, Eddy Merckx, wil niet meedoen aan het Wereldkampioenschap op de weg op 8 oktober in Colombia. Hij zegt niet in staat te zijn een representatief Belgisch team samen te stellen. De voorbereiding op de titelstrijd moet wat Merkcx betreft minimaal drie weken duren om te wennen aan de grote hoogte van 2.600 meter.

De Nederlandse profs gaan wel naar Colombia. “Ze gaan zo laat als mogelijk”, aldus Frank Buddels, directeur van het bondsbureau. “Maar bondscoach Knetemann selecteert alleen renners die echt een kans maken een goede uitslag te rijden op dat parcours.” Tony Rominger doet in ieder geval niet mee in Colombia, Miguel Indurain kiest tussen het WK en de Ronde van Spanje, die in september wordt gehouden. Als zijn ploeg Banesto hem verplicht in de Vuelta te starten, dan laat Indurain het WK schieten.