Menno Tamminga, Hans Wammes en Paul Wessels

De vorig jaar in NRC Handelsblad gepubliceerde artikelenreeks over de beursintroductie van KPN is bekroond met de Financiële Persprijs 1994. De prijs is toegekend aan de journalisten Menno Tamminga, Hans Wammes en Paul Wessels, die de serie hebben geschreven.

De jury koos de artikelenreeks van het drietal uit elf inzendingen, waarvan er uiteindelijk twee werden genomineerd. Naast de serie in NRC Handelsblad werd ook een aantal artikelen uit de Volkskrant genomineerd, over het IMF en de Wereldbank. De jury koos uiteindelijk voor de serie in NRC Handelsblad, omdat zij grote waardering heeft voor de manier waarop de beursgang van KPN, aangevuld met deskundige analyses en commentaren, in deze krant is begeleid. De jury noemt in haar beoordeling de serie buitengewoon informatief. Ook de niet-geschoolde lezer is op heldere en overzichtelijke wijze inzicht gegeven in de complexe financiële materie van deze beursintroductie. De prijs werd in hotel Krasnapolsky in Amsterdam uitgereikt door Onno Ruding, vice-voorzitter van Citicorp/Citibank. De jury bestaat naast voorzitter H.G.K. Harbrink Numan verder uit I.H. Le Clercq, prof.dr. J.J. van Duijn, H. Mock en R. Hazelhoff. Aan de Financiële Persprijs is een bedrag van 10.000 gulden verbonden.