Duitse politie doet invallen bij extreem links

BONN, 14 JUNI. In heel Duitsland heeft de politie gisteren invallen gedaan in vijftig woningen van mensen die ervan verdacht worden lid te zijn van extreem linkse organisaties. Namens de procureur-generaal in Karlsruhe werd meegedeeld dat in de maandenlang voorbereide actie vier mensen werden gearresteerd en een grote hoeveelheid “bewijsrelevant materiaal” in beslag is genomen. De actie was vooral gericht tegen de Anti-imperialistische Zelle (AIZ), een afsplitsing van de Rote Armee Fraktion, en de Berlijnse groep Das Komitee.

De AIZ heeft sinds 1992 de verantwoordelijkheid opgeëist voor vijf aanslagen, waarvan twee dit jaar op de CDU-politici Volkmar Köhler (landdag Nedersaksen) en Josef-Theodor Blank (Bondsdag). Das Komitee wordt onder meer verdacht van een bomaanslag op een kazerne in Brandenburg en zou ook instructie geven over opzet en uitvoering van aanslagen en de aanmaak van explosieven.