Bod van BBA op Holvis verwacht

ZÜRICH, 14 JUNI. De Britse BBA-groep is als enige in de race voor de overname van de Zwitserse papierproducent Holvis, nu de Amerikaanse rivaal International Paper zich gisteren heeft teruggetrokken. BBA biedt 384 miljoen dollar (meer dan 600 miljoen gulden) voor Holvis. Het openbare bod op de Holvis-aandelen van 500 Zwitserse Francs (ongeveer 670 gulden) per aandeel gaat waarschijnlijk vandaag officieel in. International Paper trok zich gisteren terug omdat een Zwitserse rechtbank een klacht van de Amerikaanse papiergigant afwees tegen de verkoop van Fiberweb, een belangrijk dochterconcern van Holvis, aan BBB wanneer International Paper Holvis zou overnemen. Analisten sluiten uit dat zich op het laatste moment nog een nieuwe overnamekandidaat meldt. International Paper zei in een reactie dat BBA en Holvis “er in geslaagd waren te voorkomen dat Holvis-aandeelhouders voor hun stukken een hogere prijs zouden krijgen”. International Paper begon het eerste vijandige overnamegevecht van Zwitserland in april met een bod van 435 Zwitserse Franc per aandeel Holvis. BBA bood daarop 500 Zwitserse franc per aandeel.