Beenhakker neemt Ajacieden mee

SCHIPHOL, 14 JUNI. Leo Beenhakker heeft de Ajacieden John van den Brom en Peter van Vossen gisteren meegenomen naar contractbesprekingen met de Turkse voetbalclub Istanbulspor. De voormalige bondscoach en zijn assistent Frits Korbach tekenden zelf een tweejarig contract. Beenhakker wil ook de twee Ajax-reserves laten spelen voor zijn nieuwe werkgever. Van den Brom en Van Vossen willen zich eerst oriënteren in Turkije voordat ze een contract tekenen. Ze mogen weg bij Ajax.

Aurelio Vidmar gaat definitief naar Feyenoord. De Rotterdamse club nam de Australiër voor 2,5 miljoen gulden over van het Belgische Standard Luik. Hij tekende voor twee jaar.

De 23-jarige spits van FC Den Haag, Jeffrey Talan, heeft een contract getekend bij de eredivisieclub Heerenveen. De verbintenis geldt voor twee jaar.

De 32-jarige spelverdeler van FC Utrecht Edwin Gorter, blijft bij zijn besluit te stoppen bij die club. Trainer Simon Kistemaker heeft Gorter niet over kunnen halen zijn voetbalcarrière bij de Utrecht voort te zetten.