Unilever voegt twee bedrijven samen

Unilever voegt zijn dochterondernemingen Loders Croklaan in Wormerveer en Quest International in Naarden samen. Beide bedrijven maken deel uit van de groep speciale chemische produkten. Loders wordt een onderdeel van Quest.

Loders Croklaan maakt speciale plantaardige oliën en vetten. Quest International produceert ingrediënten voor voedingsmiddelen en geurstoffen voor huishoudelijke produkten en toiletartikelen. Loders telt 460 werknemers, waarvan 325 in Nederland en de rest hoofdzakelijk in Groot-Brittannië. Quest heeft over de gehele wereld 4200 mensen op de loonlijst staan, waarvan 1000 in Nederland.

De groep speciale chemische produkten, waaronder beide bedrijven vallen, compenseerde in het eerste kwartaal de daling van de bedrijfswinst bij consumentenprodukten. Bij Quest leidde al vorig jaar een sterke omzetgroei in alle regio's voor een “aanzienlijke toename van de winst”. Ook voor Loders Croklaan verbeterden de marktomstandigheden en nam de winstgevendheid toe.