Sprintkampioen Christie stopt na WK-atletiek

LONDEN, 13 JUNI. Linford Christie, wereld- en olympische kampioen op de 100 meter, beëindigt zijn atletiekcarrière aan het eind van het seizoen. “Ik ga zeker niet naar de spelen in Atlanta”, verklaarde de geëmotioneerde atleet gisteren voor de Engelse televisie.

De 34-jarige sprinter zegt zijn beslissing te hebben genomen, wegens het gebrek aan financiële steun van de Engelse atletiekfederatie (BAF). Ook stoort Christie zich aan de Britse media die hem voortdurend te oud noemen. “Vorig jaar las ik de krantekop: Christie verliest eindelijk! Dat zegt toch genoeg”, aldus de Britse sprinter.

Christie verloor dit seizoen vier van de vijf wedstrijden waaraan hij meedeed. Begin augustus moet de Brit in Göteborg zijn wereldtitel op de 100 meter verdedigen.