Franse economie groeit 0,7 pct in eerste kwartaal

PARIJS, 13 JUNI. De economie van Frankrijk, een van de belangrijkste exportmarkten van Nederland, is in het eerste kwartaal van dit jaar met 0,7 procent gegroeid in vergelijking met het laatste kwartaal van vorig jaar. De aanwas kwam hoofdzakelijk uit een aanhoudende groei in investeringen van het bedrijfsleven en uit een bescheiden herstel van consumpties van huishoudens. Uit de cijfers die het Franse centraal bureau voor de statistiek, INSEE, dinsdag naar buiten bracht, bleek dat de investeringen van ondernemingen met 1,5 procent zijn toegenomen na een groei van 0,9 procent in het laatste kwartaal vorig jaar. De huishoudens consumeerden 0,4 procent meer. In het vierde kwartaal vorig jaar ging de consumptie nog met 0,1 procent achteruit. Een remmende invloed op de economische groei in het eerste kwartaal kwam van de vermindering in de voorraden van bedrijven. (AFP)