Twee doeken van Mesdag gestolen

DEN HAAG, 12 JUNI. Uit het museum Panorama Mesdag in Den Haag zijn vrijdag op klaarlichte dag twee schilderijen van de Nederlandse schilder H.W. Mesdag (1831-1915) gestolen. Het gaat om negentiende-eeuwse schilderijen van klein formaat die in het aangifteformulier van de Haagse politie vermeld staan als Zeegezicht bij Avon en Bommen op zee. Over de waarde van de schilderijen is bij de politie niets bekend.

De diefstal heeft volgens een woordvoerder van de Haagse politie tijdens openingsuren tussen 10u en 13u plaatsgevonden. De schilderijen zaten in een hangende vitrinekast die met een kunststof plaat was afgedekt. Die plaat is verwijderd waardoor de dieven bij de schilderijen konden komen.

Het museum Panorama Mesdag was vanmorgen niet voor commentaar beschikbaar.