Nederland-Australie

Het Nederlandse vrouwenhockeyteam heeft dit weekeinde op Papendal de enige oefenwedstrijd ter voorbereiding op het Europees kampioenschap verloren. Australië won verdiend met 2-1. De ploeg van Tom van 't Hek kwam vooral op fysiek gebied te kort tegen de regerend wereldkampioen. “We lieten ons soms te eenvoudig wegzetten”, aldus de coach. Captain Wietske de Ruiter maakte het enige doelpunt voor Nederland. Zij schoot een strafcorner te hoog in, maar de scheidsrechter keurde de bal toch goed.

HDM won bij de mannen voor het tweede achtereenvolgende jaar de nationale beker. In de finale werd na strafballen van landskampioen Amsterdam gewonnen. Het was 3-3 na zeventig minuten. De beslissing viel na achttien benutte strafballen. Toen pushte de Amsterdamse aanvoerder Rogier van der Wal tegen keeper Lemaire op. Richard de Snayer miste daarna niet voor HDM. Amsterdam-coach Brenninkmeijer diende na afloop een protest in omdat volgens hem de tegenstander aan de tweede serie had moeten beginnen.

HDM had zaterdag in de halve finale met 2-1 van HGC gewonnen. Amsterdam versloeg overgangsklasser Leonidas met 5-3.

Bram Lomans van Push debuteert morgen met het Nederlands team in het oefenduel tegen Egypte. HDM-speler Maarten Gehner maakt na lange afwezigheid zijn rentree in het team van bondscoach Oltmans.