Nacompetitie

In poule A van de nacompetitie revancheerde De Graafschap zich gisteren voor het verlies (1-0) van dinsdag in en tegen Den Haag. De Achterhoekers versloegen de koploper met 3-1 door doelpunten van Das, Van de Brink en Wijnhoven. Talan had de Hagenaars op voorsprong gezet. Beide ploegen gaan met zes punten uit vier duels aan de leiding. De Graafschap heeft een beter doelsaldo: +8 tegen Den Haag +4.

In poule B deed Go Ahead Eagles zaterdag eveneens goede zaken door VVV met 3-2 te verslaan. Uit de resterende twee wedstrijden moeten de Deventenaren minimaal twee punten halen om in de eredivisie te blijven. Excelsior won met 2-1 van AZ, dat daardoor is uitgeschakeld. De Rotterdammers behouden een kleine kans op promotie. Woensdag en zaterdag worden de laatste twee speelronden in beide poules afgewerkt.