Italie

In Italië heeft Michel Kreek zijn werkgever Padova behouden voor de Serie A. De oud-Ajacied benutte de beslissende penalty in de strafschoppenserie tegen Genoa. Het promotie-degradatieduel in Fiorentina eindigde na verlenging in een 1-1 gelijkspel. John van 't Schip benutte een penalty voor Genoa, maar de roemrijke club degradeerde toch naar de tweede afdeling. Drie fans van Genoa overleden aan een hartaanval toen hun club de strafschoppenserie verloor. Door de degradatie van Genoa zal Van 't Schip zeer waarschijnlijk verlaten. De verbintenis met de Nederlander loopt af en clubs uit de Serie B mogen geen buitenlanders contracteren. Met Genoa degradeerden Foggia, Brescia en Reggiana uit de hoogste klasse. Piacenza, Udinese, Vicenza en Atalanta Bergamo nemen hun plaatsen in.

Juventus heeft de 'dubbel' behaald. Na het kampioenschap veroverde de club uit Turijn gisteravond ook de beker. In de tweede finalewedstrijd triomfeerde 'Juve' met 2-0 over Parma. Juventus had het eerste duel al met 1-0 gewonnen.