Indurain heerst in Dauphiné Libéré

CHAMBERY, 12 JUNI. Miguel Indurain heeft gisteren de Franse etappewedstrijd Dauphiné Libéré gewonnen. Het was de eerste keer dat de viervoudig winnaar van de Tour de France aan de Dauphiné meedeed. “Dit was een prima test, ik heb gereden zoals ik wilde”, stelde Indurain vast.

Richard Virenque liet in de Dauphiné Libéré zien dat ook hij in vorm is voor de Ronde van Frankrijk. De bergkoning van de Tour van vorig jaar, won de twee bergetappes van de Dauphiné.

De Ronde van Luxemburg werd gisteren gewonnen door de Zwitser Rolf Jaermann. De Nederlander Max van Heeswijk trok veel aandacht. Zaterdag versloeg de eerste-jaars professional de complete sprintelite. Het was zijn eerste echte profzege. In het eindklassement was Erik Dekker de beste Nederlander met een zesde plaats.