Engeland

In Engeland heeft Brazilië het vierlandentoernooi om de Umbro Cup gewonnen. De wereldkampioen won van Zweden, Japan en versloeg gisteren met 3-1 van Engeland. Brazilië bezorgde de Engelse coach Terry Venables hoofdbrekens. Venables kreeg dan ook hevige kritiek te verwerken. Tegen Japan won zijn ploeg op het nippertje (2-1), tegen Zweden werd het een gelukkige 3-3. De nederlaag tegen Brazilië was het eerste verlies in de tien wedstrijden die Venables voor de FA werkt.

In de eerste helft nam Engeland op Wembley de leiding door Le Saux. Na de hervatting zette Brazilië de zaken recht. Juninho scoorde na tien minuten uit een vrije trap. PSV'er Ronaldo maakte 2-1, Edmundo 3-1. Brazilië is sinds november 1993 ongeslagen. Zweden beëindigde het toernooi als derde. Zaterdag speelden de Scandinaviërs in Nottingham gelijk (2-2) tegen Japan. Kenneth Andersson maakte beide Zweedse treffers.