Braziliaan Santos voor vier jaar Ajacied

AMSTERDAM, 12 JUNI. Ajax heeft vanmorgen de Braziliaanse voetballer Marcio Santos vastgelegd. De Amsterdamse landskampioen kwam in Londen, waar Santos met de nationale ploeg aan het vierlandentoernooi deelnam, met de centrumverdediger van Fiorentina een vierjarige verbintenis overeen.

Trainer Van Gaal en scout Ton Pronk keken gisteren toe bij de laatste wedstrijd van Brazilië, in en tegen Engeland. De Zuidamerikaanse ploeg won met 3-1 en greep daardoor de hoofdprijs. Santos speelde een onopvallende wedstrijd en sprak na afloop met de Amsterdamse delegatie.

De 26-jarige Santos is bij Ajax de beoogde opvolger van Frank Rijkaard, die twee weken geleden afscheid nam van het betaalde voetbal. De Braziliaan die zijn carrière begon bij Botafogo, won vorige zomer met de nationale ploeg in de Verenigde Staten de wereldtitel. Na het WK verruilde hij het Franse Bordeaux voor de Italiaanse middenmoter Fiorentina. Naar verluidt betaalde Ajax ongeveer vijf miljoen gulden voor de verdediger die voluit Marcio Roberto Dos Santos heet.

Feyenoord hoopt nog deze week de komst van de Australische spits Aurelio Vidmar (28) af te ronden. Vidmar speelde het afgelopen seizoen bij Standard Luik en was met 22 doelpunten topscorer in de Belgische competitie. “Hij is een veel scorende spits, een type waarvoor mensen naar het stadion komen”, aldus Feyenoord-voorzitter Van den Herik.