Boek voor alle eindexaminandi

ROTTERDAM, 12 JUNI. Alle 190 duizend scholieren die dit jaar hun eindexamen halen, ontvangen op de uitreiking, vanaf aanstaande woensdag, behalve een diploma ook een boek. De bundel De eerste keer is een geschenk van uitgeverij Novib en bevat korte verhalen van 10 jonge auteurs uit de Derde Wereld en Nederland. Biyi Bandele-Thomas (Nigeria), Merle Hodge (Trinidad), Ninotsjka Rosca (Filippijnen), Ed Vega (Puerto Rico) en Beth Yahp (Maleisië) leverden een bijdrage. Nederlandse auteurs zijn Ronald Giphart, Hermine Landvreugd, Joost Zwagerman, Arnon Grunberg en Josien Laurier.

Novib wil met de aanbieding van de bundel het uitkomen van de 125ste titel in haar romanreeks vieren. Bovendien is het deze maand 20 jaar geleden dat de eerste roman uit de Derde Wereld door Novib werd uitgegeven.