Twee gewonden bij gasexplosie Tilburg

TILBURG, 10 JUNI. Door een gasontploffing en daaropvolgende felle brand in Tilburg zijn gisteren twee mensen ernstig gewond geraakt. Bovendien is aanzienlijke materiële schade ontstaan. Drie graafmachines, een tractor, een personenbusje en drie personenauto's gingen in vlammen op. De gewonden zijn een medewerker van het energiebedrijf PNEM en van aannemersbedrijf Heijmans. Beide mannen liggen met ernstige brandwonden in het ziekenhuis. Zij verkeren buiten levensgevaar. De ontploffing, vlakbij enkele scholen, deed zich omstreeks 14.30 uur voor tijdens werkzaamheden aan een verkeersrotonde. Daarvoor moesten leidingen worden verlegd. Bij het opnieuw onder druk zetten van de gasleiding liet een koppeling los en kon het gas ontsnappen. Het gas explodeerde onmiddellijk.