SALADE 'CALDAS DE MONCHIQUE'

Mei 1995, een plaatsje in de Algarve in Portugal. Eten met acht vrouwen op een terras onder een bloeiende pergola. 26 graden Celsius. Heerlijke salades; de ingrediënten zijn niet apart maar de presentatie maakt de salades bijzonder.

Voor 4 personen:

1 krop sla 2 sinaasappels 200-250 gram aardbeien 1-2 bananen 2 potjes zure room

Maak de sla schoon en slinger de bladeren droog. Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in vieren. Snijd de bananen vlak voor het serveren in plakjes. Schik de slabladeren op een schaal weer als een krop of bloem. Steek partjes sinaasappel, aardbei en banaan afwisselend tussen de bladeren. Geef zure room apart. Eet hierbij gegrilde kip, liefst ingewreven met piri-piri kruiden.

    • Annelène van Eijndhoven