Ritzege Talmant, Indurain blijft leider Dauphiné

GAP, 10 JUNI. De Fransman Gilles Talmant heeft gisteren de vijfde etappe van de Dauphiné Libéré gewonnen. Hij was in de sprint sneller dan zijn medevluchters Jeker en Gonzalez. In de rit tussen Avignon en Gap kwam de leidende positie van Miguel Indurain niet in gevaar. De Franse wereldkampioen Luc Leblanc stapte af met rugklachten.

Wim van de Meulenhof was met een elfde plaats de beste Nederlander. Van de Meulenhof rijdt deze weken als gast in de Belgische Collstrop-ploeg. De 28-jarige eerstejaars prof is uitgeleend door de bescheiden Belgische formatie Zetelhallen. Vorige week finishte hij in een Alpenklassieker nog als veertiende.

In de Ronde van Luxemburg raakte de Belgische belofte Frank Vandenbroucke zijn leiderstrui na een dag weer kwijt. Hij werd onttroond door de Zwitser Rolf Järmann, die de tweede etappe van Beckerich naar Bertrange op zijn naam bracht. Tweede werd de Australische Nederlander Henk Vogels uit de ploeg van Jan Raas.